Reisverzekering

Nederlanders gaan buiten de zomervakantie ook graag op andere momenten op reis. 
Denk aan een weekje buitenlandse zon in het voorjaar, stedentrip, wintersport, etc.

Wij geven u een paar waardevolle tips:
- Doe bij verlies of diefstal altijd aangifte bij de lokale politie. Vraag een kopie van het proces-verbaal, want de verzekeraar vraagt daarnaar. Vul eventueel een schadeformulier in, maak foto’s van de schade en meld de diefstal/schade direct aan bij de Alarmcentrale. Wacht daar niet mee tot u weer thuis bent.
- Neemt u duurdere of afwijkende bagage mee op vakantie zoals een kostbare camera of exclusieve fietsen? Verzeker deze dan los op bijvoorbeeld een kostbaarhedenverzekering. De dekking in de reisverzekering is vaak onvoldoende voor duurdere spullen.
- Motorrijtuigen vallen nooit onder een reis- of aansprakelijkheidsverzekering. Dus als u schade veroorzaakt met een motorrijtuig, moet dat worden betaald door de verzekering die u bij de huur afsluit.
- Gaat u bergklimmen, duiken of skiën? Bijzondere activiteiten zijn niet altijd standaard meeverzekerd op de (doorlopende) reisverzekering. Dat geldt ook voor bepaalde medische kosten op uw zorgverzekering.

Gaat u binnenkort op reis? Neem eerst even contact met ons op. Wij controleren of u een reis- en annuleringsverzekering heeft lopen en of deze voldoende afgestemd zijn op uw reisplannen. Zo kunt u met een gerust gevoel op pad.